Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Sterke drank - Degustieven


Edo Genroku Vintage Sake 72cl

Edo Genroku Vintage Sake 72cl

Deze unieke, amberkleurige sake wordt gebrouwen volgens een eeuwenoud receptuur van de Japanse brouwersfamilie Konishi. Serveer deze vintage sake puur of on the rocks. De sake heeft een rijke en zoete smaak.
Elixir d'Anvers Advocaat

Elixir d'Anvers Advocaat

Elixir d'Anvers® is een begrip, vermengd met advocaat krijgt deze kruidendrank een hippe toet
Elixir d'Anvers Extra

Elixir d'Anvers Extra

Unieke en gelimiteerde oplage van Elixir d’Anvers die twee jaar heeft gerijpt op eikenhouten vaten. De subtiele aroma’s van de tientallen planten, kruiden en schorsen krijgen hierdoor een extra zacht en diep karakter met een geraffineerde houttoets.
Elixir d"Anvers

Elixir d"Anvers

Wanneer er in België gesproken wordt over "Elixir d'Anvers" dan denken velen terug aan vroeger, aan de tijd dat ze bij oma of opa eens van het glaasje Elixir d'Anvers mochten snoepen of dat ze enkele druppeltjes kregen op een suikerklontje. Anderen denken dan weer aan Elixir d'Anvers als middeltje tegen allerlei kwaaltjes zoals maagpijn of buikpijn en natuurlijk aan Elixir d'Anvers als "het" middel tegen kolieken bij paarden. Deze weldoende likeur, die al sinds 1863 bestaat, wordt bereid op basis van 32 planten en kruiden uit alle hoeken van de wereld waardoor hij een unieke smaak. De Elixir d'Anvers wordt bereid in 4 fasen. •Maceratie: De ingrediënten worden in een koperen distilleertoestel (alambic) geplaatst en vervolgens wordt er zuivere alcohol aan toegevoegd. •Distillatie: Dit langzame proces wordt bekomen door middel van stoom die de distilleerkolf verwarmt. Het resultaat dat men bekomt heet "alcoolaat" en is een mengsel van zuivere alcohol met alle eigenschappen van de ingrediënten. •Bereiding in de autoclaaf: Het alcoolaat wordt vermengd met zuivere alcohol, zacht water en suiker. •Rijping in oude eiken vaten: Deze laatste fase zorgt voor de afgeronde smaak van de Elixir d'Anvers. Het produktieproces neemt ongeveer 5 maanden in beslag. Fles 20cl, 50cl, 70cl, 1l, 1,5l www.elixirdanvers.be
Elixir de Spa

Elixir de Spa

Rond de 17° eeuw werd Elixir de Spa gedistilleerd door monniken van de Orde van de Kapucijnen in de streek van Spa . In 1858 nam een lokale stokerij “Schaltin, Pierry et Cie” de productie over van deze likeur, die bereid wordt op basis van meer dan 40 planten en kruiden afkomstig uit de streek van Spa. In 1956 werd Elixir de Spa overgekocht door F.X. de Beukelaer. Elixir de Spa is ook gekend omwille van zijn digestieve eigenschappen. Het oudste brevet van ‘Hofleverancier’ stond op naam van Elixir de Spa en dateert uit 1869. Ook deze kruidige likeur leent zich uitstekend voor het maken van een frisse cocktail of een heerlijk gerecht! Elixir de Spa – 40% vol. – 70cl www.elixirdanvers.be