Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Sterke drank - Aperitieven


Lillet Aperitif Blanc

Lillet Aperitif Blanc

Lillet Blanc is een aperitief wijn uit de Bordeaux regio in Frankrijk. Het is een mengsel van 85% Bordeaux wijnen (Sauvignon Blanc, Semillon en Muscadelle) en 15% gemacereerde likeuren, voornamelijk citrus likeuren uit de schillen van zoete sinaasappelen uit Spanje en Marokko en de schillen van bittere groene sinaasappels uit Haiti. Lillet wordt gerijpt in eikenhouten vaten en is verkrijgbaar in een rode en witte versie. Lillet Blanc heeft een mooie gouden kleur met prachtige aroma’s van onder andere sinaasappel, abrikozen, honing,mango, limoen en frisse mint. Een rijk en vol smakenpalet is aanwezig waarbij de tegenstelling van zoetheid en bitterheid prachtig in balans zijn gebracht. Lillet Blanc heeft een heerlijk, lange afdronk die ervoor zorgt dat je nog minutenlang van elke slok zal kunnen genieten.
Lillet Aperitif Rosé

Lillet Aperitif Rosé

Lillet Rosé is het nieuwste drankje van de Franse aperitief producent Lillet, een aperitief die velen zal kunnen plezieren. Lillet staat bekend om zijn kwaliteit en consistentie hierin, het is dan ook voor het eerst in 50 jaar dat het merk een nieuw product op de markt brengt. Maar elk product dat men maakt is dan ook een winnaar en dat is met deze Rosé niet anders. Een blend van rode en witte Grand Cru Bordeaux wijnsoorten ligt aan de basis van Lillet Rosé, een intrigerende combinatie van onder andere Muscatel druiven die florale tonen meebrengen en Sauvignon Blanc met lichte, fruitige tonen. De wijn wordt vervolgens gemixt met ambachtelijke likeuren gebaseerd op zoete sinaasappelschillen uit Spanje, bittere sinaasappelschillen uit Haïti en een lokale fruitmelange uit de buurt van de distilleerderij van Lillet in Podensac. Lillet Rosé dankt zijn mooie rose kleur aan de toevoeving van likeuren die gebaseerd zijn op rijp, rood fruit en een klein scheutje Lillet Rouge. Het resultaat mag er wezen, een helder en fruitig aperitief met heerlijke notities van rijpe bessen, wilde bloemen, meloen en steenfruit die gecomplementeerd worden door tonen van zoete en bittere sinaasappelschillen.
Lillet Aperitif Rouge

Lillet Aperitif Rouge

Lillet Rouge is een aperitief wijn uit de Bordeaux regio in Frankrijk. Er is voor de productie van deze aperitief gebruik gemaakt van vrijwel de identieke ingrediënten als bij de Lillet Blanc maar enkel vormt hier niet witte, maar rode wijn de basis voor dit prachtige drankje. De robijnrode kleur wordt omringd door heerlijke aroma’s van sinaasappel, kruiden en vanille. Het smakenpalet is breed en gevarieerd, met tonen van frambozen, gember kaneel en rijpe pruimen die lang in het gehemelte blijven hangen, zalig!