Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Speciaalbieren - Trappist


Achel blond

Achel blond

Dit trappistenbier met nagisting op fles is gebrouwen in de abdij door de monniken zelf, die enkel eerste keus natuurlijke grondstoffen gebruiken : water, gerstemout, hop en gist. Van kleur is het wazig goudblond. Met zijn hoppig aroma met lichte karameltoets, een beetje gist en een aangename hopbittere toets is dit een écht trappistenbier. Vooral in Nederland is Achel een populair trappistenbier.
Alcohol :8.0 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :VZW Sint Benedictusabdij
Achel bruin

Achel bruin

Dit trappistenbier met nagisting op fles is gebrouwen in de abdij door de monniken zelf, die enkel eerste keus natuurlijke grondstoffen gebruiken : water, gerstemout, hop en gist. De kleur situeert zich tussen licht en kastanjebruin met rode schijn en een beige schuimkraag. De Achel bruin heeft een stevige body en een hoppig aroma met karameltoets, noten, een beetje gist en overrijp fruit.
Alcohol :8.0 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :VZW Sint Benedictusabdij
Chimay blauw

Chimay blauw

Dit authentiek Belgisch bier waarvan de geur zweemt naar verse gist gecombineerd met een lichte rozenachtige bloementoets, is bijzonder aangenaam om te drinken. Het aroma dat men proeft wanneer het bier wordt gedegusteerd, accentueert de heerlijke geur terwijl ook een lichte maar aangename gekaramelliseerde smaak vrijkomt.
Alcohol :9.0 %
Inhoud :33 cl/75 cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Chimay Blauw Grande Reserve  Barriques 2019

Chimay Blauw Grande Reserve Barriques 2019

Trappist die drievoudig gefermenteerd is en langdurig in vaten gerijpt heeft. Het bier wordt niet gefilterd of gepasteuriseerd en heeft een ronde en houtachtige smaak.
Alcohol :10,5%
Inhoud :75cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Chimay Goud

Chimay Goud

CHIMAY Dorée * CHIMAY Goud 33cl Kort na het bouwen van de trappistenabdij in 1862 begonnen de monniken van Chimay met het brouwen van kleine hoeveelheden van een verteerbaar bier. Het bier had een laag alcoholgehalte, zo'n 4,8%,en een smaakpalet dat zeer dicht aanleunde bij andere trappisten. De zogenaamde ‘Dorée' was uitsluitend bestemd voor de monnikengemeenschap en bleef door de jaren heen ‘intra muros' geproduceerd. Later werd ‘Dorée' ook aangeboden aan bezoekers en vervolgens aan het personeel van Chimay. Ondanks een lager alcoholgehalte is en blijft ‘Dorée' een trappistenbier met de zo typische en verfrissende hop- en kruidenaroma's'. De vraag om dit bier ook buiten de abdij te verkrijgen, wakkerde dan ook aan naarmate het aantal consumenten toenam die ermee in contact kwam. Het stelde de abdij voor een zwaar dilemma: een product dat spontaan zijn weg naar het publiek gevonden had achter slot en grendel houden of in de markt introduceren. Eigenschappen - smaak : verfrissende hop- en kruidenaroma's - schuim : stevig en smeuïg - alcoholgehalte : 4,8%.vol.alc - degustatie : temperatuur tussen 6°C en 8°C
Alcohol :4,8%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Chimay rood

Chimay rood

Dit bier met romig schuim heeft een licht fruitige abrikozengeur die afkomstig is van de fermentatie. Het aroma in de mond is evenwichtig en bevestigt de fruitige aspecten van de geur.
Alcohol :7.0 %
Inhoud :33 cl/75 cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Chimay wit Tripel

Chimay wit Tripel

In dit goudgele bier vinden zachtheid en bitterheid een zeldzaam evenwicht , het aroma van het bier in de mond is afkomstig van de reukstoffen van hop : we merken een fruitige toets van muskaatdruiven en-rozijnen, en zelfs rijpe appels
Alcohol :8.0 %
Inhoud :33 cl/75 cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Engelszell Benno

Engelszell Benno

Een trappist met aroma's van mandarijn, tropisch fruit, abrikozen en amaretto. Zacht in de mond met een lichte smaak van sinaasappel en een vleugje citroen. Tijdens het drinken ontwikkelt zich de smaak van kersen en witte druiven met een beetje munt. De afdronk is droog, kruidig met lichte bitterheid.
Alcohol :6,9%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Stift Engelszell
Engelszell Gregorius

Engelszell Gregorius

Een donkere bier trappist met een vleugje honing dat zorgt voor een zoetzure smaak op de tong. Het lichte chocolade-aroma begeleidt de afdronk van deze trappist.
Alcohol :9,7%
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Stift Engelszell
Engelszell Nivard

Engelszell Nivard

Nivard is de naam van het derde bier uit het klooster van het Oostenrijkse Stift Engelszell. Een blond, amberkleurig bier. Zacht en zoet van smaak.
Alcohol :5,5%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Stift Engelszell