Onze Catalogus - Wijnen - Rood
3 Passo BIO Rosso3 Passo Rosso Bio Is een merkwaardige, Zuid-Italiaanse wijn in een al even merkwaardige verpakking. De naam verwijst naar de drie stadia van productie: 1. Gebruik van overrijpe druiven; 2. Wijn wordt meermaals overgepompt in koude tanks (zo krijgt de wijn extra veel smaak uit de schillen en pitten); 3. Een deel wordt gerijpt op hout. Aroma’s van mokka, gedroogd fruit en tabak gaan harmonieus samen met de complexe, volle smaak en de middellange afdronk. Land : | Italië | Druif : | Sangiovese, Primitivo, Negroamaro en natuurlijk druiven van biologische aanbouw | Gastronomie : | bij kazen (Pecorino), Pancetta, Prosciutto, maar ook bij konijn en stevigere Italiaanse gerechten
|
Azabache Tempranillo GarnachaAzabache Reserva Tempranillo Garnacha Graciano is een Spaanse rode wijn (Rioja). Achter de kersenrode kleur verschuilen zeer nobele aroma’s van balsamico met tinten van crème en vanille. Zijn complexe, volle smaak kent zoete tannines en opmerkelijke accenten van bessen. De finish is lang en aangenaam, waar opnieuw de balsamico aroma’s opduiken. Land : | Spanje | Druif : | 60% Tempranillo, 20% Garnacha, 20% Graciano | Gastronomie : | bij rood vlees, wildgerechten, gezouten kazen |
Château Cone-Taillasson SabourinChâteau Cone-Taillasson heeft een intens rode kleur, een krachtige, fruitige smaak met discrete tannines. Door een jaar rijping op eiken vaten krijgt deze wijn zijn complexiteit en aromatische expressie van kersen en zwart fruit (blauwe bes en, bosbes) met een ietwat peper. Elegant en harmonieus in de mond met een gracieus smakenpallet dat uitvloeit in een matige afdronk van zwarte kers met nuances van donkere chocolade. Land : | Frankrijk | Druif : | 70% Merlot Noir, 30% Cabernet Sauvignon | Gastronomie : | bij alle vleesgerechten en kazen |
Château Tour de RissacChâteau Tour de Rissac is een karaktervolle, rijke Franse wijn (Languedoc) met een prachtige robijnrode kleur. De eerste pluk Merlot-druiven zorgen voor een fruitige noot met enige zurigheid en de latere oogst bezorgt deze wijn zijn volle smaak. De Syrah-druiven leveren dan weer het soepel en kleurrijk karakter. Aroma’s en smaken van zwart fruit, lichte kruiden, tabak, cassis, kers en viooltjes geven een complexe eigenheid en vloeien uit in een rijke, zachte afdronk. Land : | Frankrijk | Druif : | 20% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc, 20% Grenache, 40% Syrah | Gastronomie : | bij vleesgerechten en gerechten met sauzen |
Chateau Haut ColombierChâteau Haut-Colombier is een Franse Bordeaux met een diep paarse kleur. Door het gebruik van de verschillende druivensoorten bekomen we een fruitige kwaliteitswijn met aroma’s van rode vruchten, zwarte bessen en gebrande mokka en een licht kruidige toets. In de mond is hij vol, rijk, fruitig en zijdezacht met een stevige body en een aangenaam lange afdronk. Land : | Frankrijk | Druif : | 54% Merlot, 27% Cabernet Franc, 13% Malbec, 6% Petit Verdot | Gastronomie : | bij rund, kalf, wild en gevogelte |
Chateau Laurens Le Haut BIOChâteau Laurens le Haut is een rode, biologische, Franse wijn (Languedoc) met een intens dieprode kleur en paarse gloed. Een zeer expressieve neus met aantrekkelijke aroma’s van cassis en rood fruit, zoals framboos en zwarte bessen. Zijn smaak is zijdezacht, vlot en harmonieus met rijpe tannines . De subtiele afdronk is kruidig en lichtjes gepeperd met hints van chocolade. Land : | Frankrijk | Druif : | 40% Syrah, 40% Grenache en 20% Mourvèdre | Gastronomie : | bij rundsvlees, kalfsvlees en pasta |
Cielo MerlotCielo Merlot is een Italiaanse, robijnrode wijn met een neus van rode bessen, kersen en frambozen. In de volle, rode smaak herkennen we veel sappig fruit en zwoele mediterrane kruiden. Land : | Italië | Druif : | 100% Merlot | Gastronomie : | bij rood vlees en als hij wat ouder is ook bij gebraad |
Cielo Merlot - RabosoDe Cielo Merlot Raboso is een smakelijke, Italiaanse rode wijn op basis van twee druivensoorten. Deze robijnrode wijn heeft heerlijke aroma’s van kersen, braambessen en bosbessen. De wijn is fruitig van smaak met heerlijke zachte afdronk. Een heerlijke, zeer toegankelijke wijn. Land : | Italië | Druif : | Merlot & Raboso Piave | Gastronomie : | Vooral bij rood vlees en gebraad |
Cielo SangioveseCielo Sangiovese Primitivo (Via Mare) is een robijnrode, Italiaanse wijn (Puglia) op basis van twee druivensoorten. De Primitivo zorgt voor de frisse smaak, terwijl de rijpe, zwarte kersentonen afkomst zijn van de Sangiovese. In zijn geurig boeket ontdekken we accenten van rijp rood fruit met een kruidige noot, welke ook duidelijk aanwezig zijn in de volle, ronde smaak en in de fluweelzachte afdronk. Land : | Italië | Druif : | Sangiovese en Primitivo | Gastronomie : | bij pastagerechten, gegrild rood vlees en belegen kazen |
Domaine de la Chartreuse, Châteauneuf-du-PapeDomaine de la Chartreuse, Châteauneuf-du-Pape is een gekende Franse wijn uit de Rhône-vallei. Deze diep graatrode wijn is robuust en complex, maar toch elegant en openbarend. Kenmerkend zijn de aroma’s van zwarte kersen en bessen, ondersteund door noties van olijven en kruiden. In de zijdezachte smaak domineren fruitige nuances van zomerbessen en tanines, die uitvloeien in een frisse en licht kruidige afdronk. Land : | Frankrijk | Druif : | Shiraz, Syrah, Grenache, Mourvèdre | Gastronomie : | Rood vlees, wildgerechten en karaktervolle kazen |
|