Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Speciaalbieren - Fruitbier


Belle-Vue Kriek Classique

Belle-Vue Kriek Classique

Belle-Vue Kriek Classique is een Brussels kriekbier van spontane gisting, dat gerijpt is op houten vaten. Verse kersen wordt geweekt in lambiek en op het einde toegevoegd, waardoor het bier een bordeaux kleur verkrijgt en een frisse fruitsmaak.
Alcohol :5,1 %
Inhoud :25 cl
Brouwerij :Inbev
Belle-Vue Kriek Extra

Belle-Vue Kriek Extra

Belle-Vue Kriek wordt gemaakt door verse kersen te laten weken in lambiek, wat resulteert in een bordeaux kleur en een fruitige, frisse smaak. Bij Belle-Vue Kriek Extra worden nog meer kersen toegevoegd zodat hij nog zoeter wordt.
Alcohol :4,1 %
Inhoud :25 cl
Brouwerij :Inbev
Boon Kriek

Boon Kriek

De Kriek Boon is een fruitbier van spontane gisting, gebrouwen uit oude en jonge lambiek gerijpt op eiken vaten. Per liter bier worden 250 gr krieken uit Galicië toegevoegd. Zo verkrijgt hij zijn dieprode kleur en lichtroze schuimkraag, zijn zoet fruitig aroma en de volle smaak die zoet aanvangt maar evolueert naar licht zuur.
Alcohol :4,0 %
Inhoud :25 cl / 37,5 cl / 75 cl
Brouwerij :Brouwerij Boon
Boon Kriek Mariage Parfait

Boon Kriek Mariage Parfait

Boon Kriek Mariage Parfait is een traditionele, ongezoete en ongefilterde Oude Kriek, die ontstaat uit zwaar ingebrouwen jonge lambiek, waar men 400 gram verse, wilde krieken per liter bijvoegt. Het geheel rijpt nog 6 à 8 maanden op eiken houten vaten en kent vervolgens nog een nagisting op fles. Kenmerken zijn de dieprode kleur en de volle smaak van krieken, eik en vanille.
Alcohol :8,0 %
Inhoud :37,5 cl
Brouwerij :Brouwerij Boon
Boon Oude Kriek

Boon Oude Kriek

Oude Kriek Boon is een klassiek fruitbier op basis van jonge en oude lambiek die op eiken vaten gerijpt is, maar hier worden per liter 400 gram krieken bijgevoegd die één jaar gegist hebben op oude lambiek. Vervolgens kent hij nog een hergisting op fles. Kenmerkend zijn de dieprode kleur en zacht zure smaak, waar de lambiek altijd present is.
Alcohol :6,5 %
Inhoud :37,5 / 75 cl
Brouwerij :Brouwerij Boon
Chouffe Cherry

Chouffe Cherry

Cherry Chouffe is een rood, licht troebel fruitbier op basis van een verkwikkende Mc Chouffe aangevuld met verrukkelijke, rode vruchten. In de geur herken je aardbei, marsepein en zoete port. De fruitige smaak wordt genuanceerd met amandel en een prikje kruidigheid om te eindigen met een licht bittere afdronk.
Alcohol :8,0 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Brouwerij Achouffe
De Koperen Markies Rouge 7

De Koperen Markies Rouge 7

De Koperen Markies Rouge 7 is een licht zoet, zomers biertje met een mooie, robijnrode kleur, een licht roze schuimkraag en een fijne pareling. Het wordt gemaakt op basis van mooie, volrijpe krieken wat zorgt voor rijke aroma’s van krieken, aardbei en ander rood fruit. De smaak kent een mooie, fruitige aanzet en een harmonieuze balans tussen zoet en zuur. Een verfrissende, zurige toets blijft aanwezig tot in de afdronk. De ideale dorstlesser op een zomers terrasje of ook lekker als aperitief!
Alcohol :7,5 %
Inhoud :37,5 cl
Brouwerij :De Koperen Markies
Delirium Red

Delirium Red

Delirium Red is de fruitige variant van de klassieke Delirium Tremens. Achter zijn dieprode kleur ontdekken we een zachte en fruitige geur, een mengeling van amandelen met duidelijk aanwezige kersenaroma’s. De smaak balanceert tussen zacht en bitter met sterke tonen van rode vruchnteb en kersen. Het geheel is relatief zoet met discrete aanwezigheid van alcohol.
Alcohol :8,5 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Brasserie Huyghe
Hoegaarden Rosée

Hoegaarden Rosée

Hoegaarden Rosée is een zoete variant van de klassieke Hoegaarden en heeft een licht roze kleur. Het is een verkwikkend biertje met opvallende frambozensmaak. Het heeft een laag alcoholgehalte om nog meer van te genieten op een zonnig terrasje.
Alcohol :3,0 %
Inhoud :25 cl
Brouwerij :Ab-Inbev
Kasteelbier Rouge

Kasteelbier Rouge

Kasteel Rouge wordt gebrouwen op basis van Kasteel Donker en daar wordt zoete kersenlikeur aan toegevoegd. Het resultaat is een licht verteerbaar, fruitig bier met een indrukwekkend aroma. De kersensmaak overheerst de mout, maar ergens ontdek je een spoor van peper en chocolade.
Alcohol :8,0 %
Inhoud :33 cl / 75 cl
Brouwerij :Brouwerij van Honsebrouck