Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Sterke drank - Cocktails


Angostura bitters

Angostura bitters

Angostura bitters is een kruidenbitter die vroeger gemaakt werd door een Duitse dokter. Hij bedacht het als een middel tegen vermoeidheid en maagklachten. Angostura werd gebrouwen met ruim 40 tropische kruiden en plantenextracten. Deze dagen wordt Angostura eerder gebruikt als toevoeging in cocktails.
Coppa * Caipirinha

Coppa * Caipirinha

Coppa Caipirinha is een klassieke cocktail die uit Braziliê komt. Cachaca wordt gemixed met limoen en suiker en hoort over crushed ijs te worden geserveerd. Serveer Coppa Caipirinha direct uit de koelkast in een Old Fashioned (whisky tumbler) glas met een goede hoeveelheid crushed ijs. Garneer met enkele schijfjes limoen.
Coppa * Cosmopolitan

Coppa * Cosmopolitan

Een klassieke cocktail die Triple Sec combineert met cranberrysap, limoensap en premium wodka. Een klassieke cocktail die Triple Sec combineert met cranberrysap, limoensap en premium wodka. De Cosmopolitan werd oorspronkelijk, in het midden van de jaren ’80, gemaakt als een cocktail voor vrouwen door Cheryl Cook uit Miami. De ‘Martini koningin van Miami’s South Beach’ serveerde Cosmopolitain als een visueel verbluffende cocktail in het iconische Martini-glas. In de late jaren ‘80 paste Toby Cecchini, barman van de Odeon, het originele recept aan, door te werken met vers limoensap. Het is deze versie die is uitgegroeid tot de internationale standaard voor de Cosmopolitan
Coppa * Pina Colada

Coppa * Pina Colada

Coppa Piña Colada is een heerlijke, romige cocktail gemaakt met witte rum, kokosmelk en ananassap. Ramon ‘Monchito’ Marrero maakte deze tropische cocktail voor het eerst in augustus 1954, in Beachcomber Bar van het Caribe Hilton in San Juan, Porto Rico. De naam Pina Colada betekent letterlijk vertaald: gespannen ananas (piña = ananas, colada = gespannen). Het is sinds 1978 de officiële drank van Porto Rico. Wat de ontstaansgeschiedenis geloofwaardig maakt, is het feit dat kokosroom, een van de belangrijkste ingrediënten van de cocktail, in 1954 werd uitgevonden aan de Universiteit van Porto Rico, door Ramón López Irizarry.
Coppa * Sex on  the Beach

Coppa * Sex on the Beach

Love is in the air! Winnaar van een zilveren medaille tijdens de Drinks International Pre-Mix Challenge 2012. Coppa Sex on the Beach bevat perzik-schnaps, wodka, jus d'orange en grenadine. De creatie van Sex on the Beach wordt toegeschreven aan Ted Pizio, een jonge barman van Confetti’s in Ft. Lauderdale, Florida. In 1987 is deze cocktail zijn inzending voor een cocktailcompetitie. De naam voor de cocktail komt voort uit het feit dat duizenden studenten Fort Lauderdale tijdens de vakantieperiode bezochten om twee redenen: het strand en seks. Ted Pizio combineerde dit tot ‘Sex on the Beach’. Doordat duizenden studenten in Fort Lauderdale kennismaakten met de nieuwe cocktail, werd Sex on the Beach al snel een populaire cocktail in heel Amerika. Inmiddels heeft de International Bartenders School deze cocktail erkend als een moderne klassieker.
Coppa * Strawberry Daiquiri

Coppa * Strawberry Daiquiri

Winnaar van een gouden medaille tijdens de Drinks International Pre-Mix Challenge 2012. Coppa Strawberry Daiquiri combineert rum met limoensap, suiker en aardbeienlikeur. Op basis van de originele Cubaanse Daiquiri is een aantal cocktails ontstaan. Er wordt wel gezegd dat de oorspronkelijke daiquiri is vernoemd naar een strand in de buurt van Santiago. Op Cuba dus. Strawberry Daiquiri schijnt een van de favoriete dranken van schrijver Ernest Hemingway te zijn geweest. De Strawberry Daiquiri is een van de vele smaakversies van de originele Cubaanse cocktail. De cocktail is kleurrijk, heerlijk zoet en verkoelend, en wordt gemaakt van rum, limoensap, aardbeienlikeur, suiker en aardbeien
Quint Mojito

Quint Mojito

Met de gebruiksklare Quint Mojito schenk je altijd dezelfde kwaliteit en met de extra alcohol (14,9%) wordt de cocktailsmaak nog een stuk voller. De ideale bereiding 1.Doe vermaald ijs in een Quint Mojito-glas. 2.Voeg partjes limoen en een handvol muntblaadjes toe. 3.Schenk Quint Mojito in het bijpassende glas. 4.Salud! Verkrijgbaar in 70cl fles - 3 liter bag in box De bag in boxes zijn na opening 6 maanden houdbaar. Ongeopend blijft Quint Mojito 1 jaar goed.