Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Whisky - Wereldwhisky


Goldlys 12y Amondillado finish

Alcohol :43 gr
Streek :België

Goldlys 12y Oloroso finish

Alcohol :43 gr
Streek :België
goldlys Madeira Finish

goldlys Madeira Finish

De naam vloeit voort uit ‘Golden River’, de bijnaam van de rivier de Leie (Lys in het Frans en het Engels) die er vlakbij stroomt. Vroeger kleurde die goudachtig door het vlas dat erin lag te roten. De Goldlys whisky’s werden gecreëerd om zorgvuldig te degusteren, bedachtzaam genietend in uw beste zetel of samen met vrienden-kenners. In ons volstrekt unieke productieproces ‘double still’ (dubbel distilleervat) distilleren we namelijk ongekende aroma’s en smaken uit de zorgvuldig geselecteerde graansoorten. Tijd en geduld maakt ons werk af. De whisky wordt tweemaal gedistilleerd en minstens 11 jaar gerijpt op bourbon vaten. Hun finishing krijgen ze in een Madeira vat.
Alcohol :43 °
Streek :Belgie
Goldlys Manzanilla Finish 12Y

Goldlys Manzanilla Finish 12Y

Alcohol :43°
Streek :België
Goldlys Manzanillo Finish 14 years

Goldlys Manzanillo Finish 14 years

amber goud geel Neus: zoet met herkenbare tonen van verse walnoten en eikenhout, gevolgd door een zachte zweem van vanille- en toffee- impressies met kruidige ondertoon. Smaak: een zachte, middellange afdronk Algemene info: Deze whisky kwam tot stand na 12 jaar rijping op Bourbon vat, gevolgd door 2 jaar finish op first fill Manzanilla sherryvat. De Manzanilla-sherry is kruidig en droog met een beetje ziltige smaak en een strogele kleur. Deze sherry is gemaakt aan de Atlantische Oceaan rond Sanlucar de Barrameda.
Alcohol :43 %
Streek :België

Goldlys Pedro Ximénez Finish

In 2007 schrijft Filliers geschiedenis door met succes de eerste Belgische whisky Goldlys te introduceren. Het gaat om een 'double stilled' whisky met rijping op eikenhouten vaten. In de opslagplaatsen van Filliers in Bachte-Maria-Leerne liggen al jaren honderden vaten whisky te rijpen. Deze uitzonderlijke whisky kwam tot stand na 11 jaar rijping op Bourbon vaten, gevold door 1 jaar finish op first fill Pedro Ximénez vat nr. 2630. Pedro Ximénez is de benaming van een Spaanse druivenvariëteit die voorkomt in verschillende Spaanse wijnregio's, en ondermeer gebruikt wordt voor de produktie van sherry. De finish op een first fill Pedro Ximénez-vat geeft deze whisky een bronsgele kleur met een neus van suiker, vanille en wafels, met een zere kruidige smaak en toetsen van kaneel, speculoos en zoethout. Deze uitmuntende whisky heeft een heel lange, zachte afdronk, crèmig op de tong. De Goldlys Pedro Ximénez Finish 12YO werd gebotteld op slechts 911 individueel genummerde flessen, en vormt zo een exclusief collector's item!
Alcohol :43%
Gouden Carolus Fado Vivo

Gouden Carolus Fado Vivo

Kleur: koper Neus: aroma’s van rood fruit, vanille, honing, kaneel en zachte accenten van eikenhout. Smaak: krachtige voortzetting van de neus met tonen van rijp rood fruit, gerstemout, kruidig eikenhout, honing en kaneel. De afdronk is zacht en verwarmend.
Alcohol :48 °
Streek :België
Gouden Carolus Single Malt

Gouden Carolus Single Malt

Alcohol :46°
Streek :België
Gouden Carolus single malt - Muscad'or

Gouden Carolus single malt - Muscad'or

goudkleuring, Smaak: fluweelzachte aanzet, gevolgd door openbloeiende aroma’s van abrikoos, nectar en rijp fruit, afgerond moet een zacht nazinderende zoete kruidigheid.
Alcohol :46 °
Streek :Belgie
Gouden Carolus Sola Jerez

Gouden Carolus Sola Jerez

Kleur: goud Smaak: Deze zonovergoten whisky verenigt de beste smaken uit Spanje: zachtzoete fruittoetsen van abrikoos, sinaasappel, vijgen en rozijnen, evoluerend naar een kruidige smaaksensatie waarbij de warme houttoetsen lang blijven nazinderen.
Alcohol :46 °
Streek :België