Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Whisky - Schotse single malt


Talisker 10 years

Talisker 10 years

Goudgeel ; Prachtige aroma's, vol , zoet , zeewier, kracht met turf ; Turf, siroop, honing, peper en een geweldige lange stevige afdronk met fruit en turf
Alcohol :45.8 %
Streek :Islands, Skye
Talisker 57° North

Talisker 57° North

amber Zeer intense en rijke aroma’s. Door de rijping op de speciaal uitgezochte Amerikaanse eikenhouten vaten ontstaat er een prachtige combinatie van zachte zoetige aroma’s met krachtige rokerige tonen van turf. Fruitig met aroma’s van rijpe vruchten, kruidig, gecombineerd met tonen van toffee, zeewier en jodium met een mooie frisse muntgeur. Smaak: rokerig, vol en zeer complex, ziltig, tonen van peper, teer en toffee, fruit met zoetige aroma’s. Een lange krachtige afdronk.
Alcohol :57
Streek :Islands
Talisker Port Ruighe

Talisker Port Ruighe

amber Neus: zoete rokerige tonen met de fruitige rijkdom van rijpe pruimen. De rook onthult al snel een laag van honingachtige mout en romige toffee. Dan volgt een subtiele mix van cederhout, menthol en fris rood fruit met tonen van bittere chocolade en vanille. Met water is het allemaal wat zachter, maar nog steeds zoet met rokerige en ziltige tonen. Smaak: soepel en aangenaam met tonen van peper en turfrook, vermengd met kruiden en donker fruit. De afdronk is lang en vol met aantrekkelijke en intens rijke, droge, rokerige tonen en volle tonen van cacao.
Alcohol :45,8
Streek :Islands
Talisker Skye

Talisker Skye

goud Eerst mild en fris met aroma’s van sinaasappel, rode bessen, honing, mout, rook en kruiden. Vervolgens wordt de rook nadrukkelijker en komen de kenmerkende maritieme aroma’s naar de voorgrond, eindigend met een nadrukkelijk accent van peper. Zacht en zoet in het begin, met wat lichte rooktonen. Hierna wordt hij krachtiger door meer rook en tonen van kruiden, noten en de zilte zee. De afdronk is lang en verwarmend, met een mooie balans tussen frisheid, zoete rook en stevige pepertonen.
Alcohol :45.8°
Streek :Skye
Talisker Storm

Talisker Storm

goudkleurig Neus: eerst ingetogen kruidig, met tonen van honing. Vervolgens duidelijke tonen van de kust, met bessenfruit, rokerige houttonen en tonen van peper. Smaak: de aanzet is kruidig en verrassend zoet, met tonen van vanille, honing en veenbessen. Hierna wordt hij karakteristieker Talisker door de ziltigheid, aroma’s van peper en rokerigheid van hout en turf. De afdronk is prettig lang met nu nadrukkelijker turfrook.
Alcohol :45,8
Streek :Islands
Tamdhu 10 Years

Tamdhu 10 Years

amber Op de neus is hij licht, met warme aroma's met een vleugje honing. In de mond is de Tamdhu vol en fris op het gehemelte, met tonen van appel en peer. De afdronk is lang en doet je aan zomerse boomgaarden en bloemen doet denken
Alcohol :43%
Streek :Speyside
The Macallan amber

The Macallan amber

Licht amber ; Tonen van bloemen en zoete citrus gaan geleidelijk over in tonen van vanille en graan. Later komen tonen van karamel, appel en suikerspin naar voeren, met accenten van krentjes, rozijnen en kaneel ; Eerst tonen van groene appels, citroen en kaneel, met een hint van gember. Vervolgens wordt hij fruitiger, met duidelijkere houttonen. De afdronk is verfijnd en iets drogend, met zacht fruit en terugkerende tonen van graan.
Alcohol :40 %
Streek :Speyside
The Macallan ruby

The Macallan ruby

Robijnrood ; Eerst prikkelende tonen van Spaanse eik, gevolgd door zoete tonen van gedroogd fruit en stroop. Het hout blijft de zoetheid domineren ; Nadrukkelijke kruidigheid van gember, nootmuskaat en hars, gevolgd door intense zoetheid van sinaasappels en rozijnen. Later nog een hint van kruidnagel, maar bij dit alles blijven de krachtige houttonen nadrukkelijk aanwezig. Dit alles leidt tot een lange en krachtige afdronk, met veel complexiteit.
Alcohol :43 %
Streek :Speyside
The Macallan Sienna

The Macallan Sienna

Amber ; Warme tonen van vanille en sinaasappel vermengen zich met de frisheid van groene appels. Vervolgens steviger en weelderiger, met tone van witte chocolade, truffel en eikenhout ; Eerst tonen van gedroogd fruit zoals dadels, vijgen en rozijnen , met kruidigheid van nootmuskaat en gember. Later komen tonen van sinaasappel en appels naar voren. De afdronk is warm, met terugkerende tonen van vanille.
Alcohol :43 %
Streek :Speyside
The Old Malt Cask Ben Nevis 18 y 1996

The Old Malt Cask Ben Nevis 18 y 1996

Alcohol :50°