Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Whisky - Schotse single malt


Lagavulin 8years

Lagavulin 8years

rokerige aroma's, heerlijke hinten van zoet en aarde De aroma’s keren terug in de mond met een rokerige scherpheid, de afwerking is mooi en heel lang.
Alcohol :48 °
Streek :Islay
Lagavullin 16 years

Lagavullin 16 years

Diepgoud, amberkleur ; Intense, krachtige geur met uitgesproken turfsmaak en zoete ondertoon ; Warm, complex, turf , hout en zilt, met een zeer lange afdronk met turf, kruiden en zeewier
Alcohol :43 %
Streek :Islay
Laphroaig 10 years

Laphroaig 10 years

Warm goud ; Vol, turf en iets medicinaal, echt herkenbaar Islay ; Een volle malt, turf, zoetig en ziltig met een lange krachtige uitgesproken afdronk.
Alcohol :40 %
Streek :Islay
Laphroaig An Cuan Mòr

Laphroaig An Cuan Mòr

oranje goud De rijke zoetheid van vijgen, samen met aroma’s van lavendel en zwarte peper, combineren mooi met de kenmerkende aroma’s van turfrook en zeezout. Het geheel eindigt met heerlijk zoete tonen van honing. Een heerlijk samengaan van maritieme tonen, turfrook, kruiden (zwarte peper en zoethout ) en zoetheid van karamel, zwarte kersen en sinaasappelzeste. De afdronk is zeer lang, met tonen van walnoten en turfrook.
Alcohol :48°
Streek :Islay
Laphroaig QA Cask

Laphroaig QA Cask

helder goud Naast de kenmerkende aroma’s van jodium, turfrook, pekel en zeewier vinden we zoete tonen van vanille, karamel, eikenhout en rozenblaadjes. De Smaak is veel zoeter dan je van Laphroaig gewend bent, met tonen van vanille, zoethout en stemgember. Vervolgens wordt hij tamelijk peperig en komen de kenmerkende maritieme tonen duidelijker naar voren. De zoete rokerigheid blijft lekker lang hangen.
Alcohol :40°
Streek :Islay
Laphroaig quarter cask

Laphroaig quarter cask

Licht goud ; Zeer volle en rijke body. In de neus heeft hij een uitbarsting van turfrook, gecomplementeerd met romige zijdezachte kokosnoot tonen ; De smaak is intens, krachtig, gecombineerd met een hint van zout en een elegante romige afdronk.
Alcohol :48 %
Streek :Islay
Laphroaig Select

Laphroaig Select

helder goud In de neus rokerige turf met medicinale en minerale elementen, vervolgens zoeter met aroma’s van rijp rood fruit, melkchocolade en cornflakes. Op het einde wat licht drogende tonen van eikenhout. In de mond rokerig en zacht, maar toch een volle body. Tonen van gember, vanille, groene appel en toast, met een accent van kaneel, nootmuskaat en gedroogd fruit. De afdronk is lekker kruidig, waarbij de kenmerkende rokerige en medicinale tonen weer wat sterker worden.
Alcohol :40°
Streek :Islay
Laphroaig Triple wood

Laphroaig Triple wood

Vol goud ; Verrassend, aroma's van hout en turf worden eerst overheerst door aroma's van vanille, eucalytus,kamper, jodium, lichte witte peper, gerookte thee, nat hooi ,natte aarde en nadien nog meer vanille ; Stevig mondvullend, begint ongewoon zoet voor een Laphroaig met tonen van sinaasappellikeur, veel vanille, boterkaramels, dan volle en diepe rokerige tonen met bekende Islay aroma's die fraai samensmelten met de subtiele en zoetige aroma's van het sherryhout en tonen van fruit en veenachtige kruiden. De afdronk is complex en lang met terugkerende medicinale en ziltige tonen, turf en de zachte aangename zoetige vanille van het sherry vat.
Alcohol :48 %
Streek :Islay
Ledaig 10 years

Ledaig 10 years

Kleur: citroengeel Neus: een heldere, onmiddelijke geur van zoete rokerige tonen, met de aangename Island Aroma's, maakt dit een bijzondere single malt whisky Smaak: In de mond zijn er rokerige tonen aanwezig, met kruidige tonen van peper. Heerlijke ziltige maltsmaak en romige vanille aroma's. Afdronk: middellang, warm en kruidig met aroma's van drop en kruidnagel.
Alcohol :46,3°
Streek :Isle of Mull
Ledaig 18 years

Ledaig 18 years

Kleur: goud koper Neus: rijke combinatie van fruit, sherry en rokerigheid, aroma's van rozijnen, gedroogde dadels en abrikozen, turfrook, zeewier, teer, gedroogde chilivlokken, zwarte peper en accenten van zoet eikenhout. Smaak: krachtig en met nadrukkelijke sherryinvloeden, kruidig en rokerig met terugkerende tonen van gedroogd fruit. Aangevuld met tonen van gekonfijte sinaasappelzeste, koffie, zeezout, tabak en witte peper. De afdronk is lang en pittig met duidelijke tonen van rook en een hint van zoethout. Inhoud: 70 cl
Alcohol :46,3°
Streek :Isle of Mull