Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Whisky - Schotse blend


Monkey Shoulder

Monkey Shoulder

Door uitsluitend gebruik te maken van single malt Scotch whisky, en absoluut zonder grain whisky toe te voegen, is er een nieuwe stijl "triple malt" gemaakt.. Vroeger keerde men bij de Balvenie distilleerderij nog het geëeste graan wat op de moutvloer verspreid lag. Om de 6 uur moest het door mannen, gebruikmakend van een houten schep gekeerd worden. Dit was zwaar werk en men had regelmatig last van spierblessures aan de schouder door het draaien. Deze blessure werd als een "Monkey Shoulder" aangeduid. De naam van de nieuwe whisky is van deze blessure benaming afkomstig. David Stewart heeft voor de samenstelling 27 vaten geselecteerd van de Glenfiddich, Balvenie en Kininvie distilleerderijen. Elk vat met zijn eigen smaak en identiteit. De drie apen op de hals van de fles stellen ieder afzonderlijk deze drie distilleerderijen voor, waar de maltwhisky van afkomstig is. Kleur: donker goud. Neus: licht en complex, mooie vanille tonen, bloemig, mout, zacht en lichte aroma's van honing en sinaasappel fruit. Smaak: zacht en rond, zoetige, frisse moutige aroma's, vanille, suikerriet, jam en een lange afdronk met olieachtige moutigheid, overgaand in zoetere aroma's
Alcohol :40°