Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Speciaalbieren - Andere speciaalbieren


Hapkin

Hapkin

900 jaar geleden gaf graaf Boudewijn VII van Vlaanderen (1093-1119), bijgenaamd "Hapkin" of "met de bijl", de paters van de abdij Ter Duinen in het Houtland de opdracht om een sterk, blond bier te brouwen dat hem en zijn manschappen onoverwinnelijk zou maken. Hapkin is vandaag nog steeds dat sterk blond bier van hoge gisting, met natuurlijke nagisting op de fles. Het heeft een karakteristiek zacht bitter aroma. Hapkin wordt verder gekenmerkt door een vol mondgevoel, een fijne bitterheid van Saaz-hop, een zacht moutkarakter en een brede, goed afgeronde fruitigheid die opdroogt tijdens de afdronk. Hapkin heeft een alcoholpercentage van 8,5%.
Alcohol :8,5%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Br. Alken-Maes
Hoegaarden Grand cru

Hoegaarden Grand cru

Hoegaarden Grand Cru is troebel oranje, bijna goudkleurig. Het heeft een fruitig aroma en een dikke, overvloedige schuimkraag. Net als het originele Hoegaarden-witbier is het op smaak gebracht met curaçao-sinaasappels en koriander. Het heeft een heerlijk complexe zoete en bittere smaak, met subtiele kruiden- en citrusnoten. Het karakter van Grand Cru lijkt meer op Hoegaarden De Verboden Vrucht dan op Hoegaarden Spéciale. Het is een smaakvol, blond bier, dat wordt geserveerd in een tulpvormig glas, dat verrassend licht en delicaat blijft voor 8,5 vol%.
Alcohol :8.5 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Inbev
Hommelbier

Hommelbier

Behalve een sterke bittere hopsmaak zijn ook toetsen van honing en sinaasappelschil waar te nemen
Alcohol :7.5 %
Inhoud :25 cl
Brouwerij :Belgian family brewers
Hoplex

Hoplex

Een Belgisch speciaalbier met 2 moutsoorten, 4 exclusieve hopsoorten en verschillende kruiden.
Alcohol :6,5%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Brouwerij Eutropius
Hoptimist

Hoptimist

Een blond speciaalbier voor echte levensgenieters.
Alcohol :6,5%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Brouwerij palm
Hopus

Hopus

Hopus heeft een unieke en originele neus die gekenmerkt wordt door een mengeling van vegetale, citrus- en fruitige toetsen. De heldere aanzet wordt gekenmerkt door een intense en bittere smaakervaring en een waar festival van hoptoetsen. Nadien wordt het smaakevenwicht van dit bier van hoge gisting hersteld door de fruitige aroma's en moutsmaken, zonder de initiële smaak echter te verdoezelen. De bittere afdronk duurt lang maar is niet storend, is krachtig maar niet overweldigend, is elegant maar niet exuberant
Alcohol :8.3 %
Inhoud :33 cl/75 cl/2 l
Brouwerij :Brasserie Lefebvre