Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Speciaalbieren - Trappist


Achel blond

Achel blond

Dit trappistenbier met nagisting op fles is gebrouwen in de abdij door de monniken zelf, die enkel eerste keus natuurlijke grondstoffen gebruiken : water, gerstemout, hop en gist. Van kleur is het wazig goudblond. Met zijn hoppig aroma met lichte karameltoets, een beetje gist en een aangename hopbittere toets is dit een écht trappistenbier. Vooral in Nederland is Achel een populair trappistenbier.
Alcohol :8.0 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :VZW Sint Benedictusabdij
Achel bruin

Achel bruin

Dit trappistenbier met nagisting op fles is gebrouwen in de abdij door de monniken zelf, die enkel eerste keus natuurlijke grondstoffen gebruiken : water, gerstemout, hop en gist. De kleur situeert zich tussen licht en kastanjebruin met rode schijn en een beige schuimkraag. De Achel bruin heeft een stevige body en een hoppig aroma met karameltoets, noten, een beetje gist en overrijp fruit.
Alcohol :8.0 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :VZW Sint Benedictusabdij
Achel bruin extra

Achel bruin extra

Dit trappistenbier met nagisting op fles is gebrouwen in de abdij door de monniken zelf, die enkel eerste keus natuurlijke grondstoffen gebruiken : water, gerstemout, hop, gist en candijsuiker. Wazig donkerbruin met een romige schuimkraag typeert deze zware trappist. Net zoals zijn kleine broer, Achel bruin, een stevige body met karameltoets maar eerder lichtbitter en met donker fruit.
Alcohol :9.5 %
Inhoud :75 cl
Brouwerij :VZW Sint Benedictusabdij
Chimay blauw

Chimay blauw

Dit authentiek Belgisch bier waarvan de geur zweemt naar verse gist gecombineerd met een lichte rozenachtige bloementoets, is bijzonder aangenaam om te drinken. Het aroma dat men proeft wanneer het bier wordt gedegusteerd, accentueert de heerlijke geur terwijl ook een lichte maar aangename gekaramelliseerde smaak vrijkomt.
Alcohol :9.0 %
Inhoud :33 cl/75 cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Chimay Goud

Chimay Goud

CHIMAY Dorée * CHIMAY Goud 33cl Kort na het bouwen van de trappistenabdij in 1862 begonnen de monniken van Chimay met het brouwen van kleine hoeveelheden van een verteerbaar bier. Het bier had een laag alcoholgehalte, zo'n 4,8%,en een smaakpalet dat zeer dicht aanleunde bij andere trappisten. De zogenaamde ‘Dorée' was uitsluitend bestemd voor de monnikengemeenschap en bleef door de jaren heen ‘intra muros' geproduceerd. Later werd ‘Dorée' ook aangeboden aan bezoekers en vervolgens aan het personeel van Chimay. Ondanks een lager alcoholgehalte is en blijft ‘Dorée' een trappistenbier met de zo typische en verfrissende hop- en kruidenaroma's'. De vraag om dit bier ook buiten de abdij te verkrijgen, wakkerde dan ook aan naarmate het aantal consumenten toenam die ermee in contact kwam. Het stelde de abdij voor een zwaar dilemma: een product dat spontaan zijn weg naar het publiek gevonden had achter slot en grendel houden of in de markt introduceren. Eigenschappen - smaak : verfrissende hop- en kruidenaroma's - schuim : stevig en smeuïg - alcoholgehalte : 4,8%.vol.alc - degustatie : temperatuur tussen 6°C en 8°C
Alcohol :4,8%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Chimay Grande Réserve

Chimay Grande Réserve

Chimay Grande Réserve gerijpt in nieuwe eiken vaten “Grande Réserve” is een uitzonderlijk bier dat wordt gerijpt in nieuwe eiken vaten. Het bier geniet een drievoudige fermentatie en een langdurige rijping op vat. Grande Réserve wordt niet gefilterd of gepasteuriseerd en heeft een onnavolgbare ronde en houtachtige smaak. (10%)
Alcohol :10,5%
Inhoud :75cl
Brouwerij :Bières de Chimay N.V.
Chimay rood

Chimay rood

Dit bier met romig schuim heeft een licht fruitige abrikozengeur die afkomstig is van de fermentatie. Het aroma in de mond is evenwichtig en bevestigt de fruitige aspecten van de geur.
Alcohol :7.0 %
Inhoud :33 cl/75 cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Chimay wit Tripel

Chimay wit Tripel

In dit goudgele bier vinden zachtheid en bitterheid een zeldzaam evenwicht , het aroma van het bier in de mond is afkomstig van de reukstoffen van hop : we merken een fruitige toets van muskaatdruiven en-rozijnen, en zelfs rijpe appels
Alcohol :8.0 %
Inhoud :33 cl/75 cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Engelszell Benno

Engelszell Benno

Met zijn intens roodbruine kleur doet Benno denken aan een zonnige herfstdag in het Donau-dal. Na een subtiele smaaksensatie op de tong, geeft de hop uit de Elzas heel haar krachtige, kruidige smaakpalet vrij. De diepe en evenwichtig-bittere afdronk wordt begeleid door een aangenaam mout-aroma.
Alcohol :6,9%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Stift Engelszell
Engelszell Gregorius

Engelszell Gregorius

Gregorius Trappistenbier is afkomstig van het enige Trappistenklooster in Oostenrijk, Stift Engelszell, dat gelegen is in Engelshartszell aan de Donau, een plaatsje in het noorden van Hoog-Oostenrijk. Hun eerste creatie is Gregorius (9.7% ABV), een donker bier dat in aan alle voorwaarden voldoet om als officiële trappist erkend te worden. Gregorius is een zwaar, donker bier, met een vleugje honing die in de omgeving van de abdij wordt geproduceerd. Men maakt ook gebruik van een wijngist uit de streek Alsace in Frankrijk.
Alcohol :9,7%
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Stift Engelszell