Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Speciaalbieren - Andere speciaalbieren


Antigoon

Antigoon

Antigoon is een helder en goudblond bier met een romige schuimkraag van zeer fijne belletjes. In de neus worden we een aangenaam licht fruitig aroma waar van appel, bloemen en citrusvruchten met een vleugje kruidigheid. De licht-zoete volle aanzet en zeer evenwichtig afgeronde body blijft mooi hangen en dan komen de iets droge kruidige toetsen naar boven, eindigend in een zacht-bittere afdronk. De aanwezige aroma's en smaken zijn zeer mooi in balans met elkaar en deinen na de laatste slok langzaam weg, wat het bier zo mooi aangenaam drinkbaar maakt.
Alcohol :7 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Brouwerij The Musketeer
Arthur's Legacy Aerts 2016

Arthur's Legacy Aerts 2016

Vanuit de passie om verder te innoveren bouwde Brouwerij PALM in 2014 een nieuwe micro-brouwerij: DE HOORN. De kleine dorpsbrouwerij laat de brouwers toe om brouwsels van 1.000 liter te brouwen. Gelijktijdig werden vier ingrediëntenmeesters aangesteld; deze specialiseren zich in het gebruik van kruiden, hop, fruit en hout in bier, ze bouwen verder hun historische en wetenschappelijke kennis en inzichten uit en passen deze toe in de verdere productontwikkeling van de brouwerij. De kleinschaligheid stelt het brouwersteam in staat om nog creatiever te zijn en vlotter ‘gelimiteerde prestige edities’ te ontwikkelen.De brouwers kunnen hier hun creativiteit ten volle gestalte geven. Deze craft-brouwsels krijgen de naam ARTHUR’S LEGACY mee. ARTHUR’S LEGACY refereert naar Arthur Van Roy, de grootoom van de huidige familiale brouwer en eigenaar, Jan Toye. Arthur was visionair, hij was het die halsstarrig bleef geloven in het succes van hoge gisting bieren, hij kreeg gelijk. Vanuit zijn gedachtengoed gaan de ingrediënten- en brouwmeesters aan de slag om jaarlijks een aantal gelimiteerde brouwsels op punt te stellen. Hun creativiteit, passie en ondernemerschap leiden tot nieuwe, uitzonderlijke en vooral unieke bieren, gebaseerd op telkens één welbepaald vakgebied: hop, fruit, kruiden of hout. Deze ‘limited editions’ worden telkens exclusief in kleine oplages aan de markt aangeboden. Zijn gouden jaren: kuierend door Brussel, amberen lokken dansend in de wind. Hij heette toen nog Aerts 1900. Heerlijk, met een bittere toets. Ik heb dit bier gebrouwen met de oude receptuur en volgens de brouwmethode van het Brusselse bier "Aerts 1900" dat populair was aan het begin van de 20ste eeuw. Dit amber bier werd gebrouwen met de aromatische hopsoorten target en golding.
Alcohol :8,2%
Inhoud :75cl
Brouwerij :Brouwerij de Hoorn
Arthur's Legacy Viki Geunes

Arthur's Legacy Viki Geunes

Belgisch speciaalbier gebrouwen in samenwerking met topchef Viki Geunes, gekend van sterrenrestaurant 't Zilte.
Alcohol :7,5%
Inhoud :75cl
Brouwerij :Brouwerij De Hoorn
Barbar  Blond

Barbar Blond

Barbãr is een goudkleurig bier met een smeuïge schuimkraag en een krachtige neus. De smaak van honing is duidelijk aanwezig en werd rijkelijk gecombineerd met toetsen van bloemen, kruiden en citrusvruchten. De aanzet is breed, maar niet zwaar dankzij het gebruik van zachte tarwe. De honingsuiker die men tijdens het koken van de mout toevoegt, wordt gegist en dus omgezet in alcohol. Het resultaat is een zacht, maar niet gesuikerd bier met een lichtzure toets die zorgt voor een verfrissende smaak. De afdronk is subtiel en geraffineerd, maar niet bitter.
Alcohol :8.0 %
Inhoud :33 cl/75 cl
Brouwerij :Brasserie Lefebvre
Barbar bok

Barbar bok

Net als zijn grote blonde zus Barbãr is het oorspronkelijke recept van dit stevige bruine bier gebaseerd op mout, zachte tarwe en honing. Met zijn neus van honing- en kruidtoetsen is dit bier dan ook goed vergelijkbaar met Barbãr. Het verschil zit hem echter in de toetsen van fruit, mout en chocolade. Ook de alcohol is duidelijk, doch niet te nadrukkelijk aanwezig. De afdronk is lang, fruitig, licht pikant en niet bitter.
Alcohol :8.5 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Brasserie Lefebvre
Barbar Rouge

Barbar Rouge

Barbãr Rouge heeft een fijne, lichtpaarse schuimkraag waarin de geur van kersen overheerst. Het is een gearomatiseerd bier met honing.
Alcohol :8 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Lefebvre
Barista Chocolate Quad

Barista Chocolate Quad

Bier en koffie, twee werelden, voortaan verenigd in de Barista. De aroma’s en de smaak van karamel, cacao en geroosterde mout sluiten naadloos aan met het ‘zwarte goud’ en chocolade. Het bier bouwt een bruggetje naar de wereld van de warme drank, met de verwarmende alcohol in de afdronk. Voor genieters.
Alcohol :11%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Brouwerij Van Honsebrouck
Bass pale ale

Bass pale ale

Bass heeft een nootachtige moutachtige smaak met subtiele hopondertonen. Het heeft ruim verspreide reputatie voor bierdrinkers in de hele wereld.
Alcohol :5.0 %
Inhoud :25 cl
Brouwerij :Inbev
Blonde of Saint-Tropez

Blonde of Saint-Tropez

Een Grand cru bier met een klein bubbeltje, gebaseerd op de smaaktonen van St Torpez. Gebrouwen met hoogwaardige gist en 3 verschillende hopsoorten. Met een frisse afdronk van mandarijn, sinaas, limoenzeste en pompelmoes. En subtiele toets van muskaatdruif en abrikoos maken de geur-en smaaksensatie compleet.5,6%
Alcohol :5,6%
Inhoud :33cl
Brouwerij :BST Breweries S.A.
Blonde Stoot

Blonde Stoot

Blond bier zonder streken Goudblond, licht, vrolijk, gemakkelijk en toch vol smaak. Blonde Stoot is een blondje dat iedereen wel ziet zitten. Ze is er graag bij op een terras, maar ook bij een etentje of feestje steelt ze de show. •Ingrediënten: water, gerstemout, haver, hop, gist •Bier van hoge gisting met hergisting op fles en smaakevolutie •Volgens ons recept gebrouwen door brouwerij Anders! in Halen
Alcohol :5%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Cabardouche